Mentale veerkracht training voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar

Veerkracht is het vermogen van mensen om zich in tijden van tegenslag te kunnen aanpassen, of meer algemeen gesteld: om de moeilijkheden in het leven aan te kunnen. Veerkrachtige mensen zijn in staat om feiten, situaties en gebeurtenissen die ze niet kunnen veranderen te accepteren. Dit is niet altijd even makkelijk. Het betekent ook niet dat je alles maar oke moet vinden. Het gaat erover dat je leert om gevoelens als verdriet of pijn te hanteren. Veerkracht is een eigenschap die je kunt ontwikkelen. Het begint er mee om je aandacht en bewustzijn te trainen waardoor je minder speelbal bent van je automatische gewoontes. Daarnaast bestaan er veel oefeningen vanuit de positieve psychologie die je kunnen helpen om te gaan met de uitdagingen van het leven.

In deze training werk je aan:

  • Het leren begrijpen en managen van je emoties; het ontwikkelen van zelfbewustzijn en emotieregulatie
  • Het leren hanteren van pijnlijke gedachten en gevoelens
  • Stoppen met zelfdestructief gedrag
  • In contact komen met je waarden: helder krijgen wat je echt belangrijk vindt en leren om te handelen in lijn met deze waarden
  • Betekenis aan je leven geven
  • Het ontwikkelen van zelfacceptatie
  • Mindfulness vaardigheden

 

In 6 bijeenkomsten van 1,5 uur werken we aan mentale veerkracht / psychologische flexibiliteit door:  

- het bespreken van de theorie en dit verbinden aan onze eigen ervaring

- de oefeningen die je thuis hebt gedaan te bespreken

- mindfulness-meditaties te doen

We werken in kleine groepen van 6 personen

 

Kosten: 150 euro voor de hele cursus, inclusief materiaal

Locatie: Brugstraat 7A Groningen (het Coachhuis)

 

Ervaringen van deelnemers:

Ik ben heel blij dat ik heb deelgenomen aan deze training. De opdrachten waren heel inzicht gevend en hebben me geholpen te zien in welke delen van mijn leven ik nog kan groeien. Ik heb geprobeerd de opdrachten zo eerlijk mogelijk te doen, om het maximale effect eruit te krijgen, en ik kan zeggen dat ik echt nieuwe dingen over mijzelf heb ontdekt”

“De sfeer tijdens de bijeenkomsten was heel goed. Er was altijd een veilige ruimte waarin ik vrij kon praten over wat ik ervaarde, dit voelde heel goed.”

“Dankzij deze training weet ik beter wat ik belangrijk vind en is het helderder voor me wat ik te doen heb om de doelen in mijn leven te bereiken”